Egyesületünk a Gárdonyi Csillagok Helyi Közösség támogatásával, a Tudás, alkotás, képességfejlesztés, sport, élmény, környezet- a jövőd helyben van című helyi felhívás (TOP-7.1.1-16-H-050-5) keretében támogatást nyert.

 

A projekt címe:

„Expedíció a Velencei-tóért!” környezetvédő és természetismereti sporttábor a legtájékozottabb gárdonyi felsős osztálynak

A projekt célja:

A helyi lakosok (elsősorban a felsős, 10-14 éves korosztály) környezeti nevelése és szemléletformálása, a  természeti környezettel való megismertetése, szabadidős tevékenységének biztosítása, a tömegsport, a vízi élet, az egészséges életmód kiterjesztése. Ezen célok egyben az egyesületünk alapszabályában rögzített céljai.

A projekthez kapcsolódó Lakóhelyünk régen és most vetélkedőben 16 osztály vehetett részt.

A vetélkedő eredménye a következő lett:

Első helyezettek: Gárdonyi Géza Általános Iskola 5.A. osztálya, valamint a Gárdonyi Géza Általános Iskola 5.B. osztálya (holtverseny)

Második helyezett: Chernel István Általános Iskola és Gimnázium 7.A. osztálya

Harmadik helyezett: Chernel István Általános Iskola és Gimnázium 6.A. osztálya

 

Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat a vetélkedő során.

 

Főnyeremény: 5 napos napközis tábor az Expedíció Velencei-tó Tömegsport és Környezetvédő Egyesület szervezésében, mely 2020. július 13-17 között kerül megrendezésre.

A táborral kapcsolatban felvesszük a kapcsolatot az osztályfőnökökkel!

 

Második helyezett nyereménye: 3 órás Úszólápok nyomában kenutúra, melynek időpontját egyeztetjük az érintett osztállyal, osztályfőnökkel

 

Harmadik helyezett nyereménye: 1,5 órás Vízi élőlények nyomában kenutúra, melynek időpontját egyeztetjük az érintett osztállyal, osztályfőnökkel

 

GRATULÁLUNK!

 

Várunk Benneteket nagy szeretettel! Simon György, Pörgye Krisztina

 

 

CULTURECOVERY – a Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. nemzetközi konzorciumban fejlesztette az ökomúzeumok szolgáltatásait

 

A Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. az INTERREG Central Europe Program keretében vett rész a CULTURECOVERY projekt megvalósításában. A 2020. június 30-án záruló projekt abból indult ki, hogy a nemzeti és UNESCO örökségekhez tartozó közép-európai kulturális attrakciók legtöbbje nem veszi figyelembe a fenntarthatóság szemléletmódját, amely azok megóvásához és kezeléséhez szükséges. 

A szellemi kulturális örökségek, mint a hagyományok, még jobban kivannak téve ennek a veszélynek. Éppen ezért a CULTURECOVERY projekt olyan ökomúzeumokra összpontosít, amelyek rendelkeznek annak lehetőségével, hogy megóvják az emberek és a földrajzi helyek identitását.

A közel hároméves projekt célja az volt, hogy az ökomúzeumok vezetőinek és működtetőinek kapacitás- és tudásfejlesztését segítse, úgy, hogy a szellemi kulturális örökség megőrzésével és értékesítésével kapcsolatos stratégiákat és cselekvési terveket dolgoz ki. Továbbá a projekt innovatív megoldásokat alakított ki a szellemi kulturális örökségek széles közönség számára történő bemutatására.  A projekt továbbá ösztönözte az állami és a magánszektor közötti szoros együttműködést.

A partnerség egyrészt az alulról felfelé építkező megközelítést alkalmazva tesztelte a turisztikai célú fejlesztések lehetőségeit. Ezeken túl az együttműködés és a helyi közösségek bevonására is nagy figyelmet fordított.

A projekt eredményeiről bővebb információ kérhető Pörgye Krisztina projektmenedzsernél a porgyek@gmail.com címen, illetve a www.velenceitavihajozas.hu oldalon, valamint a projekt weboldalán: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CULTURECOVERY.html.

 

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

The project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.